Alles voor een betere woning!

Krijg ik subsidie op kunststof kozijnen?

Het is tijd om de woning te verduurzamen. Maar hoe vliegt u dat aan? Eerst maar eens kijken wat er voor subsidies zijn. Want die zijn er! Zowel landelijk als regionaal en soms zelfs lokaal.

Sinds begin dit jaar zijn de subsidieregelingen wederom verruimd. Voorheen moest u minimaal twee isolatiemaatregelen treffen om aanspraak te kunnen maken op subsidie. Tegenwoordig is één isolatiemaatregel al voldoende. Lees hieronder in welke gevallen u subsidie op kunststof kozijnen krijgt.

Isolerende kozijnen

Het is niet vreemd dat de overheid meebetaalt aan uw kunststof kozijnen met isolatieglas. U bespaart namelijk een hoop energie met onze isolerende, onderhoudsarme en inbraakwerende kozijnen. Goed voor het milieu, maar natuurlijk ook voor uw portemonnee. Zeker als u er ook nog eens subsidie voor kunt krijgen.

Subsidie op kunststof kozijnen en isolatieglas

Als u toch al die schuifpui met HR++ of triple isolatieglas voor ogen heeft, is dit uw kans. U hoeft dan nog maar één isolerende maatregel te nemen óf bijvoorbeeld een zonneboiler aan te schaffen. Deze maatregel moet u wel hebben genomen na 1 april 2022. U krijgt dan ongeveer 15% van de isolatiekosten aan subsidie. Neemt u binnen 24 maanden een 2e (of meer) maatregelen? Dan wordt het subsidiebedrag voor de eerste isolatiemaatregel verdubbeld tot ongeveer 30% van de isolatiekosten. Deze percentages zijn slechts een inschatting.

Vanaf 2023 heeft u als woningeigenaar maar liefst 24 maanden de tijd om uw subsidieaanvraag te doen nadat u de maatregel hebt laten uitvoeren. Dit termijn geldt alleen voor maatregelen die u vanaf 1 januari 2022 hebt genomen. Vanaf 1 januari 2023 geldt voor de berekening van het glasoppervlakte de zogenoemde binnenwerkse maat. Dit betekent dat u van binnenuit de totale oppervlakte van kozijn en glas bij elkaar optelt.

Subsidiebedragen bij vervangen glas

Isolerend glas   Subsidie bedrag per m2 één maatregel Subsidie bedrag per m2 twee maatregelen Minimaal vereiste m2  Maximaal m2 Maximale U-waarde

(W/m2K)

HR++ glas €23,- €53,- 8 45 1,2
Kozijnpanelen €23,- 1,2
Isolerende deuren €53,- 1,5
Triple-glas (incl. isolerend kozijn U, < 1,5) €65,50 €150,- 8 45 0,7
Kozijnpanelen €115,- 0,7
Isolerende deuren €150,- 1,0

Belangrijke kenmerken:

  • Het gaat om het isoleren van de bestaande thermische schil. Het uitbreiden van de thermische schil komt niet in aanmerking voor deze subsidie
  • Bij het toepassen van een energiebesparende maatregel komt u pas in aanmerking voor subsidie als er ten minste nog één maatregel genomen wordt zoals binnen de ISDE omschreven staat. Dit kan dus één van de maatregelen zijn die buiten de isolerende categorie vallen
  • Er dient per maatregel voldaan te worden aan de minimale oppervlakte eis zoals hierboven weergegeven
  • Er dient per maatregel voldaan te worden aan de minimale isolatiegraad zoals hierboven weergegeven

Landelijke subsidiepot van de overheid

Als u zich in de subsidiemogelijkheden onderdompelt, is het belangrijk om eerst te kijken of u particulier eigenaar bent van de woning of dat u valt onder een Vereniging van Huiseigenaren (VvE). Ieder heeft namelijk z’n eigen landelijke subsidiepot. Waar de verenigingen van eigenaars (VvE) voorheen onder de ISDE viel, is er vanaf 2023 een nieuwe regeling. Warmtepompen, zonneboilers en warmtenetten gaan over naar de Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars (SVVE).

Toegankelijker voor monumenten

De ISDE subsidieregeling is per 2024 toegankelijker geworden voor monumenten. Vanwege de monumentale waarde kunnen veel eigenaren van monumenten geen HR++ glas of gevelisolatie toepassen. Voor deze groep worden de minimale isolatiewaarden versoepeld en de subsidiebedragen aangepast. Ook hoeven monumenteigenaren niet minimaal 8 m2, maar 3 m2 glasisolatie aan te brengen, om in aanmerking te komen voor subsidie. Het glas mag daarbij ook als voor- of achterzetbeglazing worden geplaatst, bijvoorbeeld bij een glas-in-loodraam.

Energiesubsidiewijzer

Het kan goed zijn dat er meer subsidiemogelijkheden zijn in uw regio of plaats. Op Energiesubsidiewijzer komt u er snel achter wat er nog meer voor subsidiemogelijkheden zijn. In alle gevallen geldt dat u de aanschaf eerst zelf moet voorschieten. Mocht u deze financiële ruimte niet hebben, kijk dan eens naar de mogelijkheden van de Energiebespaarlening. U leent tegen een hele lage rente die u in veel gevallen terugverdient dankzij de goede isolatie van uw kunststof kozijnen, ramen, deuren of schuifpui met HR++ glas of triple glas.

Meer weten over subsidie op kunststof kozijnen?

Ook al is uw subsidieplaatje nog niet rond, neem gewoon eens vrijblijvend contact met ons op voor een bezoek aan de showroom aan de Hoefsmidstraat 35 in Hoogvliet als u duurzaam wilt verbouwen. We luisteren naar uw wensen, laten u de mogelijkheden zien en maken op basis van een bezoek aan uw woning een passende offerte. Dan weet u waar u aan toe bent en kan het met subsidie op kunststof kozijnen met isolatieglas alleen nog maar meevallen.

Voor adviesgesprekken en/of offertes in de showroom werken wij op afspraak

Je bent vrij om zonder afspraak onze showroom te bezoeken en op je gemak rond te kijken. Als je graag persoonlijk advies wenst, raden we je aan om van tevoren een afspraak te maken. Bel of mail ons voor een afspraak, advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier