Alles voor een betere woning!

Inbraakwerende kozijnen - Kozijn & Zo

5 praktische tips tegen inbraak: uw veiligheid begint met inbraakwerende kozijnen

Uw veiligheid en gemoedsrust staan bij Kozijn & Zo voorop. Thuis wilt u zich veilig voelen. Als u er niet bent sluit u uw woning goed af en laat u een lampje aan. Inbrekers wilt u zover mogelijk op afstand houden. Logisch, het is uw huis en daar hebben ongenode gasten niets te zoeken.

Ontdek hoe inbraakwerende kozijnen van Select Windows uw huis kunnen beschermen en lees verder voor 5 praktische tips tegen inbraak.

Met staal in uw kunststof kozijnen, houdt u inbrekers buiten

Bij inbraakpreventie is de keuze voor materialen erg belangrijk. Select Windows ramen, deuren en draaikiepramen zijn versterkt met verzinkt kokerstaal, wat ze bijzonder sterk en duurzaam maakt. Select Windows kunststof kozijnen weerstaan zelfs de meest vastberaden inbrekers, waardoor uw huis uw veilige thuishaven is en blijft.

Bescherming op zijn best met gelaagd veiligheidsglas

Schuifpuien en grote glasoppervlakken zijn vaak kwetsbare punten voor inbraak. De kunststof schuifpuien van Kozijn & Zo zijn uitgerust met gelaagd veiligheidsglas. Dit glas is sterk en bestand tegen pogingen tot breken en zorgt zo voor extra bescherming. Kiest u voor isolatieglas dan wordt uw woning niet alleen veiliger maar ook beter geïsoleerd. Zo zit u er veilig bij en bespaart u tegelijkertijd op de energierekening.

TIP: heeft u extra snel kunststof kozijnen nodig door onvoorziene situaties zoals inbraak of brand? Al onze kunststof kozijnen worden gemaakt in de Nederlandse fabriek van Select Windows in Zwaag. Hier ligt een extra voorraad kozijnprofielen zodat we in noodsituaties het levertraject kunnen versnellen. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

Extra zekerheid met SKG beslag

Het juiste beslag kan het verschil maken als het gaat om inbraakpreventie. Kozijn & Zo levert Select Windows kozijnen welke zijn voorzien van minimaal SKG** (2 sterren) beslag. Alle voordeuren en achterdeuren zijn zelfs voorzien van SKG*** beslag. Dit hoogwaardige beslag voldoet aan de gestelde eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) en zorgt ervoor dat uw kozijnen extra beveiligd zijn tegen inbraak. Ook het PADK-beslag op draaikiepramen en kiepschuifpuien, dat zorgt voor een kier om te ventileren, voldoet in de geopende stand officieel aan de eisen van het PKVW.

Zelf aan de slag met 5 praktische tips tegen inbraak

Naast het toepassen van onze inbraakwerende kozijnen, kunt u ook deze praktische tips toepassen om uw huis veiliger te maken:

1. Laat binnen een lichtje branden: Zelfs als u niet thuis bent, kunt u de indruk wekken dat er iemand is door een lichtje aan te laten. Gebruik eventueel een timer om de verlichting automatisch aan en uit te schakelen.

2. Sluit ramen en deuren en doe de deur op slot: Zorg ervoor dat alle ramen en deuren goed gesloten en vergrendeld zijn, zelfs als u slechts kort de deur uit bent.

3. Zorg voor goede verlichting rondom uw woning: Inbrekers slaan vaak hun slag in het donker. Gebruik daarom bewegingsgevoelige verlichting om ’s avonds de lampen zowel binnen als buiten automatisch aan en uit te schakelen.

4. Deel uw vakantiekiekjes (nog) niet op de socials: Het delen van uw vakantie op sociale media kan inbrekers inzicht geven in uw afwezigheid. Wees voorzichtig met het delen van informatie over uw afwezigheid op Facebook, Instagram of andere social media.

5. Laat uw post ophalen: Vraag de buurvrouw of een andere bekende om de post af en toe uit te halen. Een overvolle brievenbus kan een duidelijk teken zijn van afwezigheid.

Kom naar Kozijn & Zo voor inbraakwerende kozijnen!

Uw huis beschermen tegen inbraak begint met het maken van goede keuzes. Bij Kozijn & Zo zijn we trots op onze samenwerking met Select Windows, die u de beste inbraakveilige kozijn oplossingen biedt. Wilt u meer weten over inbraakveilige kunststof kozijnen en de mogelijkheden voor uw huis ontdekken? Bezoek onze showroom of vraag vrijblijvend een offerte aan. Uw veiligheid is onze prioriteit, laten we samen uw woning niet alleen mooier en duurzamer, maar zeker ook veiliger maken.

Voor adviesgesprekken en/of offertes in de showroom werken wij op afspraak

Je bent vrij om zonder afspraak onze showroom te bezoeken en op je gemak rond te kijken. Als je graag persoonlijk advies wenst, raden we je aan om van tevoren een afspraak te maken. Bel of mail ons voor een afspraak, advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier