Alles voor een betere woning!

Kunststof kozijnen in Hellevoetsluis - Schuifpui - Kozijn & Zo

Hoe kunt u energiezuinig uw woning renoveren?

Om de klimaatverandering een halt toe te roepen, is het belangrijk dat we CO2-terugdringen. Ook u kunt daarbij helpen. Bijvoorbeeld door uw woning te verduurzamen. Maar wat heeft u daar zelf aan? Hoe kunt u slim renoveren? En waar moet u op letten?

Een goede vraag als u gaat verbouwen. Bijvoorbeeld omdat u een dakkapel wilt plaatsen om extra licht en ruimte te creëren of de achterdeur en een vast woonkamerraam wil vervangen door een schuifpui, zodat u binnen met buiten verbindt. Wij geven u hieronder 5 tips voor energiezuinig renoveren.

Tip 1: Kijk goed wat u kunt verbeteren door energiezuinig te renoveren

De ene woning is de andere niet. Over het algemeen is er vooral winst te halen bij woningen die ouder zijn dan bouwjaar 1975. Deze huizen zijn over het algemeen niet of nauwelijks geïsoleerd. Woningen uit de periode 1975 tot 1983 zijn vaak voorzien van een matige spouwmuur en dakisolatie. Ook van 1983 tot 1992 was isolatie nog geen hot-item. Vanaf 1992 hebben huizen meestal een goede isolatie en vanaf het jaar 2000 zelfs goed tot zeer goed.

Tip 2: Verduurzamen begint met isolatie

Als u niet isoleert, blijft het dweilen met de kraan open. Ook de energie die bijvoorbeeld is opgewekt met zonnepanelen, verdwijnt via ramen, muren, de vloer of het dak als u niet isoleert. De meeste warmte ontsnapt via ramen. Daarom is het goed om te weten dat kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien met HR++ isolatieglas of zelfs triple isolatieglas het beste isoleren. Zo blijft in de winter de warmte lekker binnen hangen en komt in de zomer de hitte niet binnen. Een duurzame woning zorgt voor een beter wooncomfort, lagere energielasten én een waardestijging van uw woning.

Tip 3: Denk aan ventilatie

Isoleren betekent ventileren. Omdat woningen steeds beter geïsoleerd zijn, is een continue toevoer van schone lucht van groot belang voor een gezond leefklimaat. Deze ventilatie kunt u op meerdere manieren realiseren. Denk aan ventilatiebeslag op het raam/de schuifpui, goede mechanische ventilatie in huis of PADK-beslag op draaikiepramen. Doordat het raam in z’n geheel zes millimeter naar voren komt, ontstaat een continue luchtstroom.

Tip 4: Subsidies

U hoeft niet alles uit eigen zak te betalen. Omdat de overheid de urgentie ziet van duurzaam renoveren, zijn er tal van subsidiemogelijkheden op kunststof kozijnen in combinatie met isolatieglas. Bekijk ook op de Subsidiewijzer van welke lokale subsidie u eventueel aanvullend gebruik kunt maken. Bent u niet in staat deze kosten voor te schieten? Informeer dan naar de Energiebespaarlening.

Tip 5: Neem een betrouwbare partij onder de arm die meedenkt

Het is best een investering om kunststof kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui aan te schaffen. Natuurlijk wilt u een professioneel advies van een partij die thuis is in de kunststof kozijnen die zekerheid biedt dankzij het VKG Keurmerk. Daarom vertellen de specialisten van Kozijn & Zo u graag over de mogelijkheden van duurzaam renoveren.

Bezoek onze showroom in Hoogvliet

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op of bezoek de showroom van Kozijn & Zo aan de Hoefsmidstraat 35 in Hoogvliet zodat we samen de mogelijkheden kunnen bekijken.

Voor adviesgesprekken en/of offertes in de showroom werken wij op afspraak

Je bent vrij om zonder afspraak onze showroom te bezoeken en op je gemak rond te kijken. Als je graag persoonlijk advies wenst, raden we je aan om van tevoren een afspraak te maken. Bel of mail ons voor een afspraak, advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier