Alles voor een betere woning!

Kozijn en Zo Kunststof kozijnen - referentie Hoogvliet - Donkere en zwarte kunststof kozijnen

Samantha koos voor hele donkere, bijna zwarte kunststof kozijnen

Toen Samantha eind 2016 de geschakelde woning van haar overleden schoonvader in Hoogvliet kocht, moest er heel wat aan gebeuren. Alles ging op de schop in dit jaren 80 huis. “Ik bezocht de showroom van Kozijn & Zo en vroeg Angelo of hij een uitbouw met schuifpui kon maken. Hij vuurde gelijk tal van vragen op me af,” vertelt ze.

“Zwarte kunststof kozijnen waren toen nog niet zo hip als nu, maar ik vond ze drie jaar geleden al prachtig. Ik wist dat dit meer dan een hype zou zijn. Black is my happy colour!” zegt Samantha. Voorheen kleurde niemand zijn kozijnen zo donker omdat zwart warmte aantrekt en daar kan hout niet goed tegen. Zeker op de zuidkant is dat een onverstandige keuze.

Kunststof kozijnen: niet gevoelig voor weersinvloeden

Bij kunststof is dat een ander verhaal. Op de eerste plaats is kunststof in tegenstelling tot hout namelijk minder gevoelig voor weersinvloeden. Dat is vooral te merken omdat kozijnen van kunststof niet kraken en piepen als het vochtig weer is. Feit blijft natuurlijk dat donkere kozijnen meer warmte aantrekken. In de productie houdt Kozijn & Zo hier rekening mee. Angelo vertelt: “We laten alle Schüco profielen in de fabriek van Select Windows altijd rondom met staal versterken. Bij donkere kozijnen zijn de intervallen waar het kunststof met het staal verschroefd wordt kleiner. Ook de manier waarop de hoekverbindingen van donkere kozijnen gelast worden, zorgt ervoor dat zwarte kunststof kozijnen gewoon mogelijk zijn.”

Duurzamer, praktischer, inbraakwerender, isolerender en goedkoper

“We telden de voordelen van kunststof kozijnen bij elkaar op en waren verkocht. Op dat moment zat zwart nog niet in het assortiment. We kozen voor héél donkerbruin. Zó donker dat het voor zwart door kan. Een goede keuze.” Samantha voegt toe: “Volgens mij was kunststof niet alleen duurzamer, praktischer, inbraakwerender en isolerender, het was zelfs ook nog eens goedkoper.” Omdat Samantha zelf niet graag schildert, liet ze behalve de schuifpui direct boven en beneden twee houten ramen vervangen door donkerbruine, bijna zwarte kunststof ramen. De hele zuidkant staat er de komende 50 jaar stralend bij.

Zwarte accenten

De tuin en de woonkamer zijn dankzij de schuifpui in de uitbouw met elkaar verbonden. De zwarte accenten vind je zowel in de tuin terug als binnenshuis. Binnen heeft Samantha bijvoorbeeld zwarte trapleuningen met dezelfde afwerking als de zwarte taatsdeur. Het zonnescherm is zwart, de schuttingen, het rieten huisje in de tuin, de loungeset. Alles prachtig afgemaakt met zink. “Klinkt een beetje depri, maar de bakken in de tuin bevatten veel groen waardoor het echt een schitterend geheel is,” verduidelijkt Samantha. De natuurstenen vloertegels van de huiskamer zijn doorgetrokken naar buiten.

Kozijn en Zo Kunststof kozijnen - referentie Hoogvliet - Donkere en zwarte kunststof kozijnen

Draaikiepraam draait naar binnen

“De buren gaan ook nog wel over op kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien,” vermoedt Samantha. “Ze waren helemaal verrast dat een kunststof draaikiepraam naar binnen opengaat in plaats van naar buiten. Superhandig. Zeker als het regent.” Zelf heeft ze nog de wens om de noordzijde van kunststof ramen te voorzien. “Hier waren nét voordat wij de woning kochten, nieuwe houten ramen in gezet.”

Fijn contact met monteurs

“De samenwerking met Angelo en Margreeth was prettig, maar ook met de monteurs was het heel fijn: Ik wilde het houten raam achter vervangen door twee kunststof raampjes met een muur ertussen, zoals het origineel was. De jongens hebben de stenen van de achtergevel heel voorzichtig losgebikt zodat ze hergebruikt konden worden om dat muurtje zonder kleurverschil te creëren. Met de overgebleven stenen hebben de jongens tevens het gat waar de oude afzuigkap zat, dichtgemaakt. Ik word zó vrolijk van dat meedenken.”

Meer foto’s van Samatha’s woning vindt u bij onze referenties op deze website

Voor adviesgesprekken en/of offertes in de showroom werken wij op afspraak

Je bent vrij om zonder afspraak onze showroom te bezoeken en op je gemak rond te kijken. Als je graag persoonlijk advies wenst, raden we je aan om van tevoren een afspraak te maken. Bel of mail ons voor een afspraak, advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier