Alles voor een betere woning!

Kozijn & zo - zin en onzin van triple glas

De zin en onzin van triple glas

Gezien de hoge energieprijzen is isoleren natuurlijk van groot belang. Bijvoorbeeld met kunststof kozijnen, maar hoe ver ga je? Kies je voor HR++ glas of neem je triple isolatieglas? Met andere woorden is tripleglas zinvol?

In dit blog vertellen wij meer over de zin en onzin van triple glas.

Wat is triple isolatieglas?

Triple isolatieglas bestaat uit 3 glaslagen. Dit is dus net iets anders dan HR++ glas dat we standaard toepassen. Om nog maar te zwijgen van enkelglas dat we ook nog steeds tegenkomen in oudere woningen. Ramen zijn de grootste energielekken van huizen, dus het is niet vreemd dat daar de winst van isolatie gezocht wordt.

De toegevoegde waarde van triple glas

3 glasbladen isoleren zo’n 30% beter dan 2 glasbladen. U profiteert hier natuurlijk in de winter van, maar ook in de zomer. De zomers lijken elk jaar steeds warmer te worden, Dus in de winter zit u er warmpjes bij en in de zomer heerlijk koel. Daarbij isoleert triple glas natuurlijk ook tegen geluid. Kortom: triple glas heeft absoluut toegevoegde waarde, zeker als u in een drukke straat woont. U betaalt wel iets meer voor triple glas ten opzichte van HR++ glas. Maar dit verschil verdient u terug via uw energierekening en woongenot. Ook is de (ISDE) subsidie op triple glas hoger dan die op HR++ glas.

Isolerende kozijnen met triple glas

Niet in alle kozijnen is het mogelijk drievoudig glas te plaatsen. Onze LivIng profielen beschikken over een dieper profiel zodat er ruimte genoeg is. Bij de aanschaf van kunststof kozijnen, ramen, deuren of schuifpuien is de keuze aan u. U kunt natuurlijk ook deels HR ++ isolatieglas kiezen en deels triple isolatieglas.

Energie Kozijn

Gaat u voor kunststof kozijnen in combinatie met triple glas, dan heeft u het best isolerende kozijn te pakken dat er momenteel op de markt is: het Energie kozijn. Volledig op maat gemaakt en verkrijgbaar in 150 kleuren/structuren in verschillende profielen.

Meer weten over de zin en onzin van triple glas?

Bent u geïnteresseerd in onze isolerende, inbraak werende en onderhoudsarme kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien, wilt u weten wat kunststof kozijnen kosten of bent u benieuwd naar de verschillen tussen HR++ isolatieglas en triple glas? Neem dan contact met ons of bezoek vrijblijvend de showroom aan de Hoefsmidstraat 35 te Hoogvliet.

Voor adviesgesprekken en/of offertes in de showroom werken wij op afspraak

Je bent vrij om zonder afspraak onze showroom te bezoeken en op je gemak rond te kijken. Als je graag persoonlijk advies wenst, raden we je aan om van tevoren een afspraak te maken. Bel of mail ons voor een afspraak, advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier