Alles voor een betere woning!

Kozijn & Zo Kunststof kozijnen - woningrenovatie Wassenaar - duurzaam, onderhoudsarm en met behoud van karakter woning

Jaren 30 woning dankzij woningrenovatie duurzaam en onderhoudsarm

Het is alweer zeven jaar geleden, maar bijna dagelijks komt het bij Dick Halkema en Ton Post ter sprake: Zij hebben nog iedere dag profijt van het feit dat zij hun jaren 30 woning in Wassenaar volledig hebben laten renoveren.

“Mede dankzij kunststof kozijnen, draaikiepramen, een balkondeur, een openslaande deur en een kiep-kantelschuifpui wonen wij duurzaam en hebben veel minder onderhoud,” vertelt Dick die zijn ouderlijk huis uit 1928 van zijn moeder erfde. “Het was de hoogste tijd de villa aan te passen aan de tijd, maar liefst zonder de authentieke uitstraling te verliezen. We hebben vanuit Wassenaar de showroom van Kozijn & Zo in Hoogvliet bezocht en zijn vrijwel direct met ze in zee gegaan,” denkt Dick terug. “Dat was een uitstekende keuze, zo bleek ook achteraf. We hebben op een zeer prettige wijze samengewerkt aan onze woningrenovatie met deze professionals.”

Grachtengroene openslaande deuren en schuifpui

Alle kozijnen zijn vervangen voor onderhoudsarme kozijnen. “Om de sfeer te behouden zijn de glas-in-lood ruiten uit die tijd teruggeplaatst tússen het isolatieglas. Dankzij de houtnerf op het kozijn lijken de kunststof kozijnen exact van hout. Dat geldt ook voor de openslaande deuren in de achterkamer en de kiep-kantelschuifpui naar het balkon. Allemaal zijn ze voorzien van de kleur grachtengroen zodat het geheel exact past bij de stijl van de woning.”

Screenline® tussen het isolatieglas

In de natte ruimtes kozen de heren voor Screenline® tussen het isolatieglas. “Ideaal, want behalve dat het voor de gewenste privacy zorgt, is het ook nog eens enorm onderhoudsvriendelijk. Jaloezieën worden normaal gesproken snel stoffig en je krijgt ze nooit helemaal schoon. Ondanks dat Screenline® gevangen zit tussen het isolatieglas kan het  gewoon kantelen en omhoog en naar beneden.

Dakkapel met kunststof kozijn

Dick en Ton zijn ook erg blij met het feit dat de oude dakkapellen binnen de woningrenovatie ‘omgetoverd’ zijn tot onderhoudsarme versies. Dankzij de kunststof kozijnen in de dakkapellen en de Keralit gevelbekleding zijn deze behalve sterk isolerend ook nog eens onderhoudsarm.

Nooit meer schilderen dankzij woningrenovatie

“Aan een oud huis heb je natuurlijk altijd onderhoud,” weet Dick: is het de schoorsteen niet, dan is het de dakgoot. Maar het scheelt enorm in onderhoud dat we nu alle kozijnen, ramen, deuren en de schuifpui van kunststof hebben. We hoeven ze dus nooit meer te schilderen. Het is ook heerlijk dat het ’s zomers niet te warm wordt binnen en ’s winters niet te koud. We merken dankzij de isolatie ook dat we veel minder geluid van buiten horen en dat de energierekening fors naar beneden is gegaan.”

Voor adviesgesprekken en/of offertes in de showroom werken wij op afspraak

Je bent vrij om zonder afspraak onze showroom te bezoeken en op je gemak rond te kijken. Als je graag persoonlijk advies wenst, raden we je aan om van tevoren een afspraak te maken. Bel of mail ons voor een afspraak, advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier