Select Windows Energie Kozijn - Kozijn & Zo

Een slimme keuze voor energiezuinig wonen: 5 voordelen van het Energie Kozijn

Als u overweegt uw woning te verbeteren met energiezuinige opties, dan bent u bij Kozijn & Zo aan het juiste adres. Ons professionele team is volledig thuis in kunststof kozijnen en deuren, en we vertellen u graag over alle mogelijkheden om uw woning te verduurzamen.

Een van de slimme keuzes die we bieden, is het Energie Kozijn. In deze blog bespreken we de vijf belangrijkste voordelen van dit geavanceerde kozijn, dat niet alleen bijdraagt aan een lagere energierekening, maar ook past bij elke woonstijl.

1. Meer luchtkamers in profiel

Het Energie Kozijn van Select Windows is ontworpen met een slim profiel dat meerdere luchtkamers bevat. Deze luchtkamer zorgen voor een hoge isolatiewaarde van jouw kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in een U-waarde. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie. Een houten kozijn met enkel glas heeft bijvoorbeeld een U-waarde van 4,7 W/m2K terwijl een Energie Kozijn met gemak een U-waarde van 0,88 W/m2K haalt. Dit betekent dat u er in de winter lekker warmpjes bijzit en het kozijn in de zomer de hitte buiten houdt.

2. Triple glas mogelijk

Het Energie Kozijn biedt de mogelijkheid om te kiezen voor triple glas in plaats van traditioneel HR++ glas. Triple glas bevat een extra glaslaag en biedt daardoor nog betere isolatie dan HR++ glas. De meerprijs van triple glas is eenvoudig terug te verdienen doordat u energie bespaart. Bovendien komt u mogelijk in aanmerking voor subsidie bij de aanschaf van isolerende ramen met HR++ glas of triple glas, waardoor de investering nog aantrekkelijker wordt.

3. Verlagen energiegebruik

Met het Energie Kozijn kunt u uw energiegebruik dus significant verlagen. De combinatie van het isolerende kunststof kozijn met triple glas zorgt voor een perfecte thermische barrière tegen warmteverlies. Hierdoor hoeft uw verwarmingssysteem minder hard te werken om uw woning op een comfortabele temperatuur te houden, wat resulteert in lagere energiekosten. Hier wordt niet alleen het milieu blij van, maar ook uw portemonnee!

4. Subsidie mogelijk op kunststof kozijnen

In 2023 heeft de overheid maar liefst 350 miljoen euro gereserveerd voor het verduurzamen van woningen. Als huiseigenaar kunt u gebruikmaken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparingen (ISDE) om de kosten van het Energie Kozijn te verlagen. Voor Verenigingen van Huiseigenaren (VvE’s) is er de Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars (SVVE). Zo wordt energiezuinig wonen nog toegankelijker en aantrekkelijker. Onze experts vertellen u alles over subsidiemogelijkheden tijdens een adviesgesprek. Vul hiervoor het formulier in via deze link.

5. Passend bij elke woonstijl

Met het toekomstbestendige Energie Kozijn heeft u de vrijheid om de uitstraling te kiezen die perfect bij uw voorkeur past. Ga voor het Hollands Blok profiel (6 graden aflopend) als u een voorkeur heeft voor een robuuste uitstraling. Als u juist een meer elegante look wilt, kies dan voor het Hollands Facet profiel (15 graden aflopend). Naast de profielkeuze zijn er maar liefst 150 kleuren beschikbaar in diverse afwerkingen, zoals houtnerf, mat, LIGNA houtlook of metallic. Het kozijn is zorgvuldig ontworpen om naadloos aan te sluiten bij uw persoonlijke smaak en de uitstraling van uw huis.

Kortom, wilt u energiezuinig (ver)bouwen en besparen op uw energiekosten? De voordelen van het Energie Kozijn nogmaals onder elkaar:

  • Sterk isolerend (U-waarde 0,88 W/m2K)
  • Triple Glas mogelijk
  • Verlagen energiegebruik
  • Subsidiemogelijkheden
  • Persoonlijke uitstraling

Kom naar de showroom in Hoogvliet

Bent u klaar om uw woning te voorzien van de vele voordelen van het Energie Kozijn? Bezoek onze showroom aan de Hoefsmidstraat 35 in Hoogvliet en laat u inspireren door ons uitgebreide assortiment. Ons team staat klaar om u persoonlijk advies te geven en een vrijblijvende offerte op maat op te stellen. Kies voor duurzaamheid, comfort en besparingen met het Energie Kozijn!