Alles voor een betere woning!

Moderne voordeur - 5 tips voor het kopen van een voordeur

5 tips voor het kopen van een voordeur

Een voordeur is het visitekaartje van uw woning. Dat klopt wel, maar dan hebben we het vooral over de cosmetische kant. Waar moet u op letten als u een voordeur koopt? Kozijn & Zo geeft u graag 5 waardevolle tips:

Tip 1: Kies het juiste materiaal

Denk na over het materiaal. Hout is een natuurlijk materiaal dat leeft; het krimpt en zet uit afhankelijk van het weer waardoor een deur op een gegeven moment gaat klemmen, piepen en kieren. Kunststof heeft dat veel minder. Een kunststof deur sluit op dag 1 net zo goed als 30 jaar later.

Tip 2: Zorg dat uw deur inbraakveilig is

De kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien van Kozijn & Zo zijn in de  Select Windows fabriek  inwendig versterkt met staal. Wij leveren al onze deuren standaard met SKG** beslag zodat u volledig aan de eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen voldoet.

Tip 3: Voorkom schilderen

Een houten deur moet u om de paar jaar verven. Een voordeur van kunststof hoeft u enkel schoon te houden en de draaiende delen af en toe te voorzien van een drupje olie.

Tip 4: Check de isolatiewaarde

Schüco profielen die versterkt zijn met staal staan garant voor duurzaamheid en een uitstekende isolatie. Zo weet u zeker dat u niet voor de mussen stookt. Wij hebben een bijpassende kunststof onderdorpel in ons assortiment.

Tip 5: Kies het ontwerp dat ú mooi vindt

Bij ons stemt u uw voordeur volledig af op úw smaak en passend bij de stijl van uw woning. In de kleur die u wenst, met sierpanelen, glas-in-lood raampjes, deurbel, brievenbus, etc. Dankzij de Hollandse Hoek, het verdiepte profiel en de houtnerf structuur in de kleur die u maar wenst is kunststof niet te onderscheiden van hout.

Hollandse dorpel

Bij een kunststof voordeur hebben wij een prachtige bijpassende kunststof onderdorpel in het assortiment in de kleur zwart of grijs. Het is net een natuurstenen dorpel, maar deze is toch écht van kunststof met de bijbehorende voordelen (isolerend, inbraakwerend en onderhoudsarm)

Showroombezoek

Onze adviseurs kijken graag met u mee wat er voor uw woning mogelijk is. In onze showroom aan de Hoefsmidstraat 35 in Hoogvliet laten we u graag één en ander zien. Mocht u in de buurt van Spijkenisse, Rhoon, Poortugaal, Hellevoetsluis, Schiedam of Vlaardingen wonen en overgaan tot een aanschaf dan zit u met het VKG Keurmerk en onze uiterst professionele monteurs meer dan goed! Kom gerust vrijblijvend langs. We vertellen u graag meer.

Voor adviesgesprekken en/of offertes in de showroom werken wij op afspraak

Je bent vrij om zonder afspraak onze showroom te bezoeken en op je gemak rond te kijken. Als je graag persoonlijk advies wenst, raden we je aan om van tevoren een afspraak te maken. Bel of mail ons voor een afspraak, advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier